Deportes
Tiempo de lectura: 3 minutos

La Federació de Veïns más próxima al Pacte de Cort arremete contra Jarabo

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma, en un escrito firmado por su presidente, Joan Forteza, arremeten contra el concejal de Participación Ciudadana del Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo.

Este desencuentro entre los representantes de las asociaciones vecinales y los responsables políticos del consistorio no son extrañas en otros municipios. Sin embargo, en el caso de Palma, es sorprendente.

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma se encuentra ideológicamente junto al equipo de gobierno de Cort y, además, normalmente coinciden en su analisis de la realidad de Ciutat. Asimismo, la Federació ha sido tradicionalmente acusada de ser una simple correa de transmisions en las barriadas de las iniciativas impulsadas desde el equipo del pacto PSIB-Podemos-MÉS que gobierna Palma.

El presidente Forteza acusa al teniente de alcalde Jarabo de, entre otras cosas, "actuar sin trasparencia" y "totalmente en contra de los intereses de la asociación".

Por su interés y novedad, reproducimos íntegramente el comunicado difundido por la Federació de Veïns de Palma:

"Des de la Federació, volem fer públic el nostre malestar per la forma i manera d’actuar de l’àrea de Participació Ciutadana dirigida pel senyor Jarabo, totalment en contra dels objectius i els interessos de les associacions de veïnats i la pròpia Federació, posant en pràctica una política de fets consumats amb total absència de participació i transparència, pràctica totalment equivocada que està derivant en constants enfrontaments entre l’àrea de participació, la Federació i les associacions, creant a la vegada un clima de crispació social.

"Primer va ser la imposició d’un inesperat document de responsabilitat imprescindible per a qualsevol activitat, mitjançant el qual total la responsabilitat de les activitats restava exclusivament sobre la persona del president de l’associació de veïnats, document totalment in assumible, en el qual l’Ajuntament ens abandona a la nostra sort, ens tracta com si fossem empreses, la qual cosa a derivat a que enguany el moviment veïnal en general hagi decidit no fer cap tipus d’activitat, tot i això observant les prescipcions imposades pel Covid-19.

"Ara ens tornen pertorbar amb la modificació del decret d’instrucció per a la realització d’activitats artístiques al carrer, aprovat amb consens el maig de 2019 que volen modificar de manera unilateral, sense la participació de la Federació ni de les associacions de veïnats, la qual circumstància conduirà de manera irremeiable a una situació de conflicte social tant al centre com als barris de la perifèria on des de participació es volen ampliar les actuacions, amb la rotunda oposició de la Federació.

"Però no sols això, ara mateix les factures presentades per les associacions per la seva justificació el passat 30 de juny, encara no han passat el procés d’acarament previ a la seva acceptació i aprovació, per la qual cosa al dia d’avui ja podem preveure un important retard en el pagament de la pròxima bestreta, que posarà en perill la viabilitat econòmica de les associacions i la continuïtat dels treballadors contractats.

"Per altra banda res sabem del Nou Reglament de Participació Ciutadana que malgrat era un objectiu de l’anterior legislatura no es va poder complir, al dia d’avui i després de més de 12 mesos de l’actual legislatura, encara no sabem si tan sols s’han iniciats els tràmits per la seva redacció.

 "Des de la Federació hem sol·licitat una reunió d’urgència amb el màxim responsable de participació, el senyor Jarabo per evitar amb lo possible la situació de conflicte actual".

Actualizado: 14 de marzo de 2022 , , , ,

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram