Deportes
Tiempo de lectura: 2 minutos

CaixaForum Palma analiza en clave documental la vida y obra de los grandes pintores con "L’art en el cinema"

,

La Fundación ”la Caixa” estrena en CaixaForum Palma el nuevo ciclo de proyecciones "L'art en el cinema" con el objetivo de disfrutar de una cuidada selección de documentales centrados en la obra y los procesos creativos de grandes nombres del arte.

La Fundació ”la Caixa” presenta el nou cicle L’art en el cinema, concebut per divulgar la creació i l’art a través del cinema documental i que repassa l’obra d’artistes com Gustav Klimt i el seu deixeble Egon Schiele; Francisco de Goya, Vincent van Gogh, Édouard Manet i Paul Gauguin. Aquesta proposta, que uneix les dues disciplines artístiques, se celebrarà del 16 d’octubre fins a l’11 de desembre, a les 12 h a CaixaForum Palma.

Al llarg de la història, el cinema sempre s’ha servit de diverses arts com a font d’inspiració. Des de l’aparició del cinematògraf, inventat pels germans Lumière a finals del segle xix, no ha deixat de nodrir-se del món de l’art a l’hora de crear moltes pel·lícules. Aquest cicle proposa una tria de projeccions que reflecteixen aquest diàleg entre art i cinema.

Així, CaixaForum Palma acollirà una acurada selecció de documentals que s’iniciarà el 16 d’octubre amb la projecció de Klimt & Schiele: Eros i Psique, del director francès Michele Mally, film que guia els espectadors pels espais que han acollit les obres d’aquests dos visionaris, situats a cavall entre el modernisme i l’expressionisme i esdevinguts amb el temps icones populars.

El cicle continuarà el 23 de d’octubre amb Goya: Un espectacle de carn i ossos, que recupera les obres que temps enrere va reunir la National Gallery de Londres en l’exposició Goya: The Portraits. El documental està dirigit per l’australià David Bickerstaff, que també és al darrere de la producció que es projectarà el 6 de novembre, Vincent van Gogh: Una nova mirada, que permetrà als espectadors submergir-se en les obres mestres de l’artista, acompanyats de les explicacions d’experts, a més d’aprofundir en els detalls més personals de la vida del pintor a través de la correspondència que va mantenir amb el seu germà petit.

La quarta sessió, amb Manet: Retratant la vida, tindrà lloc el 20 de novembre. El documental, dirigit pels aclamats directors Phil Grabsky i Ben Hardin, inclou una biografia detallada i excel·lentment construïda de Manet i una deliciosa imatge de la societat parisenca del segle XIX. A l'espectador se li permet donar un cop d'ull entre bastidors a la preparació i cura d'una important exposició en la Royal Academy of Arts.

I com a tancament del cicle, l’11 de desembre es projectarà Gauguin en Tahití: Paradís perdut, dirigit per Claudio Poli, que trasllada a l’espectador a la Polinèsia Francesa per experimentar els paisatges que van inspirar Gauguin en la cerca que el va convertir en un dels grans pintors de la modernitat.

Actualizado: 11 de octubre de 2022 , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram