La Fundació ”la Caixa” presenta el nou cicle L’art en el cinema, concebut per divulgar la creació i l’art a través del cinema documental i que repassa l’obra d’artistes com Gustav Klimt i el seu deixeble Egon Schiele; Francisco de Goya, Vincent van Gogh, Édouard Manet i Paul Gauguin. Aquesta proposta, que uneix les dues disciplines artístiques, se celebrarà del 16 d’octubre fins a l’11 de desembre, a les 12 h a CaixaForum Palma.
Al llarg de la història, el cinema sempre s’ha servit de diverses arts com a font d’inspiració. Des de l’aparició del cinematògraf, inventat pels germans Lumière a finals del segle xix, no ha deixat de nodrir-se del món de l’art a l’hora de crear moltes pel·lícules. Aquest cicle proposa una tria de projeccions que reflecteixen aquest diàleg entre art i cinema.
Així, CaixaForum Palma acollirà una acurada selecció de documentals que s’iniciarà el 16 d’octubre amb la projecció de Klimt & Schiele: Eros i Psique, del director francès Michele Mally, film que guia els espectadors pels espais que han acollit les obres d’aquests dos visionaris, situats a cavall entre el modernisme i l’expressionisme i esdevinguts amb el temps icones populars.
El cicle continuarà el 23 de d’octubre amb Goya: Un espectacle de carn i ossos, que recupera les obres que temps enrere va reunir la National Gallery de Londres en l’exposició Goya: The Portraits. El documental està dirigit per l’australià David Bickerstaff, que també és al darrere de la producció que es projectarà el 6 de novembre, Vincent van Gogh: Una nova mirada, que permetrà als espectadors submergir-se en les obres mestres de l’artista, acompanyats de les explicacions d’experts, a més d’aprofundir en els detalls més personals de la vida del pintor a través de la correspondència que va mantenir amb el seu germà petit.
La quarta sessió, amb Manet: Retratant la vida, tindrà lloc el 20 de novembre. El documental, dirigit pels aclamats directors Phil Grabsky i Ben Hardin, inclou una biografia detallada i excel·lentment construïda de Manet i una deliciosa imatge de la societat parisenca del segle XIX. A l'espectador se li permet donar un cop d'ull entre bastidors a la preparació i cura d'una important exposició en la Royal Academy of Arts.
I com a tancament del cicle, l’11 de desembre es projectarà Gauguin en Tahití: Paradís perdut, dirigit per Claudio Poli, que trasllada a l’espectador a la Polinèsia Francesa per experimentar els paisatges que van inspirar Gauguin en la cerca que el va convertir en un dels grans pintors de la modernitat.