Deportes
Tiempo de lectura: 4 minutos

Marratxí presenta ‘Cultura a la Fresca’, dos meses de actividades socioculturales para disfrutar del verano

, , ,

El Consistorio ha diseñado un programa para todos los públicos que incluye teatro, circo, pintura, danza, talleres, mercadillos y excursiones.

El programa, que se desarrollará entre el 8 de julio y el 27 de agosto, prevé un gran número de actividades en todos los cascos urbanos.

El Ayuntamiento de Marratxí, a través del área de Cultura, ha presentado hoy ‘Cultura a la Fresca’, el programa de actividades sociales y culturales para todo el verano diseñado por el Ayuntamiento de Marratxí. El programa, que se desarrollará entre el 8 de julio y el 27 de agosto, prevé un gran número de actividades para todos los públicos y en todos los cascos urbanos.

El programa, que se puede consultar en la web cultura.marratxi.es, incluye teatro, circo, música, talleres de dinamización; exposiciones, como el XXXV Certamen de Pintura de Sant Marçal o el VIII Festival de Bandas de Música de Marratxí.

El alcalde de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacado que desde 2015 “el Consistorio se marcó el objetivo de ser un referente cultural en la isla de Mallorca y creo que lo estamos consiguiendo marcándonos objetivos muy ambiciosos. Acabamos de salir de las fiestas de Sant Marçal, que han sido unas fiestas con un gran éxito de participación, y ahora presentamos ‘Cultura a la Fresca’, con mucha cultura y dinamizando el municipio durante todo el verano. Seguimos con el objetivo de ser un referente cultural y que cuando la gente piense en Marratxí piense en cultura”.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicado que una de las novedades de este año es que ‘Cultura a la Fresca’ se amplía a los sábados de julio, además de los de agosto, como es tradicional. “Es un ciclo muy ecléctico pensado en todos los públicos y donde podemos ver muchas disciplinas artísticas: artes plásticas, música, teatro, danza, poesía… y siempre contando con los creadores marratxiners para hacer de la cultura y de Marratxí un lugar especial”.

Programa ‘Cultura a la Fresca’

8 DE JULIOL – MÚSICA

TALLERS D’ESTIU

20.30 h. PLAÇA DE CAN FLOR, PÒRTOL.

Preludi de les festes de Pòrtol on actuaran els participants dels grups en els tallers d’estiu de l’escola de música Major82 dirigits per Masé Jara, Gori Matas, Jaume Blázquez, Teo Salvà i Catalina Moll.

9 DE JULIOL – MÚSICA

VIII FESTIVAL DE BANDES DE MÚSICA DE MARRATXÍ

19.30 h. PLAÇA DE L’ASSOCIACIÓ DE VEïNATS, ES FIGUERAL.

Encontre entre la Banda Municipal de Música de Marratxí i la Societat Musical de Massalfassar, de l’Horta Nord valenciana. Es tracta d’una banda jove, creada el 1999, però que ja ha obtingut alguns guardons en el disputat circuit valencià de bandes.

17 DE JULIOL – TEATRE

UNA FLOR NO FA ESTIU

22 h. PLAÇA DE CAN FLOR, PÒRTOL

La companyia La Reforma presenta una versió actualitzada i contemporània de La flor romanial, una de les rondalles recollides per mossèn Alcover amb més pes dramàtic. Autoria i representació a càrrec de Salvador Miralles i Sebastià Adrover.

6 D’AGOST – TEATRE

OBRA FORNERS

21.30 h. Plaça del Mercat de sa Cabana

Foners, una odissea talaiòtica ens conta la vida de dues generacions de foners. Tam, el baleàric, es va criar com a pastor a l’illa Major. La seva nau va naufragar i va acabar a l’illa Menor, on es va enamorar de Laia, la filla del fetiller, un amor impossible i prohibit. Per això, Tam va marxar com a mercenari amb el General Magón, germà d’Anníbal Barca, i va lluitar amb els cartaginesos a la darrera gran guerra per aconseguir fama i glòria i la va aconseguir.

20 D’AGOST – MÚSICA

ÀNIMA LILA + XISK

21.30 h. S’ESCORXADOR, SA CABANETA.

Ànima Lila és un espectacle produït per SusCultura i amb Laura Bastida a la direcció, on les intèrprets Apol·lònia Serra, Gemma Mar i Martina Pont expliquen conceptes feministes des de la música, la poesia i el teatre. Xisk és una artista de Pòrtol que mescla el hip-hop i l’electrònica d’una forma fresca i desenfadada.  Tot, emmarcat dins del projecte La Taula Violeta de l’associació Atzur.

27 D’AGOST – CULTURA A LA FRESCA

JOAN MASDÉU

21.30 h. CA SES MONGES, ES PLA DE NA TESA.

El compositor i cantant reusenc, que entre 1992 i 2009 va fer part del mític grup Whiskyn’s, visita Marratxí per primera vegada i ho fa per presentar Els dies que vindran, el seu cinquè àlbum en solitari.

Exposicions

DEL 25 DE JUNY AL 27 DE JULIOL

ART – EXPOSICIONS

XXXV CERTAMEN DE PINTURA DE SANT MARÇAL

CA SES MONGES, PÒRTOL

Dimarts i dijous de 11.30 a 13.30. Dimecres, divendres i dissabte, de 18 a 20 h.

Exposició de les obres seleccionades pel prestigiós certamen marratxiner, que enguany ha comptat amb un Jurat compost pels artistes José Fiol i Cris Pink i el crític d’art Carlos Jover. Obres de Roser Vallmajor, José Antonio Bizarro, Jorge Cabral, Ana del Valle, Antonio Gonzalo, Valvanuz Ruíz i Carolina Amigo.

Actualizado: 8 de julio de 2022

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram