Deportes
Tiempo de lectura: 4 minutos

Plantón de la clase política a los pensionistas

La Plataforma d'Associacions de Jubilats i Pensionistes de Balears convocó este lunes a los diputados y senadores baleares, que deben defender los intereses de la comunidad autónoma en el Congreso y en el Senado, a una reunión dónde debían firmar un documento que les comprometía a cumplir todo lo que habían prometido en la campaña electoral. A pesar de que todos recibieron invitación, sin excepciones, nadie se presentó.

En el documento que se les pedía que firmasen no había absolutamente nada que no hubieran prometido los propios partidos durante la campaña electoral. Pero ahora desde los jubilados ven que pasadas las elecciones y con cuatro años por delante antes de tener que volver a prometer, no les vale la pena comprometerse.

Por otra parte, les ha sorprendido como tras hacer toda la gestión con el Parlament para tener una sala cerca de los propios partidos para hacérselo fácil, y de molestarse en buscar uno a uno todos los contactos, ningún diputado ni senador se haya dignado a aparecer por la sala, dónde tuvieron a los jubilados esperando a unos representantes de la ciudadanía que nunca llegarían.

Existen dos documentos que debían firmar, uno para los diputados del Congreso que les reproducimos:

Nosaltres, diputats al Congrés Espanyol en representació dels ciutadans de les illes Balears, i conscients de que procurar la màxima llibertat i el màxim benestar de la gent, i la màxima sostenibilitat ambiental, és tasca de qualsevol polític honrat, signant el present document que ens presenta la Plataforma d’Associacions de pensionistes i Jubilats de Mallorca, ens comprometem, de manera general,

- A defensar el sistema públic de pensions i de seguretat social, i la gestió pública dels esmentats sistemes

- A valorar els drets de les persones per damunt dels interessos de la banca i del capital i a restaurar i millorar els drets dels treballadors, dels jubilats, i de les persones més necessitades d’atenció pública.

- A promoure la generació de llocs de treball dignes dins una economia orientada al benestar socials i a la sostenibilitat ambiental.

- A defensar la riquesa natural de la flora i la fauna del planeta i la riquesa lingü´sitica i cultural dels pobles de La Terra.

I perquè aquest compromís no sigui només un compromís de caràcter general, proclamam que per encetar la legislatura, presentarem i/o promourem i/o donarem suport a les iniciatives necessàries per:

1.- Derogar la reforma laboral del 2012

2.- Derogar la llei mordassa.

3.- Establir una llei que lligui directament l’augment de les pensions de jubilació amb l’augment de l’ICV.

4.- Implementar la llei de dependència tal com estava prevista en un principi, quan fou aprovada per primer cop, i destinar-hi tots els recursos econòmics que hi facin falta.

Entenem que aquests quatre compromisos concrets són, només, una mostra per deixar clar en quin camí volem fer feina, però que hi ha molts més camps de feina on haurem de treballar per arribar a aconseguir una societat més justa i més humana.

                           A Palma, dia 15 de Juliol de 2019

Y la versión para los senadores:

Nosaltres, membres de la cambra del Senat de les Corts Espanyoles en representació dels ciutadans de l’illa de Mallorca, i conscients de que procurar la màxima llibertat i el màxim benestar de la gent, i la màxima sostenibilitat ambiental, és tasca de qualsevol polític honrat, signant el present document que ens presenta la Plataforma d’Associacions de pensionistes i Jubilats de Mallorca, ens comprometem, de manera general,

- A defensar el sistema públic de pensions i de seguretat social, i la gestió pública dels esmentats sistemes

- A valorar els drets de les persones per damunt dels interessos de la banca i del capital i a restaurar i millorar els drets dels treballadors, dels jubilats, i de les persones més necessitades d’atenció pública.

- A promoure la generació de llocs de treball dignes dins una economia orientada al benestar socials i a la sostenibilitat ambiental.

- A defensar la riquesa natural de la flora i la fauna del planeta i la riquesa lingü´sitica i cultural dels pobles de La Terra.

I perquè aquest compromís no sigui només un compromís de caràcter general, proclamam que per encetar la legislatura, presentarem i/o promourem i/o donarem suport a les iniciatives necessàries per:

1.- Derogar la reforma laboral del 2012

2.- Derogar la llei mordassa.

3.- Establir una llei que lligui directament l’augment de les pensions de jubilació amb l’augment de l’ICV.

4.- Implementar la llei de dependència tal com estava prevista en un principi, quan fou aprovada per primer cop, i destinar-hi tots els recursos econòmics que hi facin falta.

Entenem que aquests quatre compromisos concrets són, només, una mostra per deixar clar en quin camí volem fer feina, però que hi ha molts més camps de feina on haurem de treballar per arribar a aconseguir una societat més justa i més humana.

                          A Palma, dia 15 de Juliol de 2019

Actualizado: 14 de marzo de 2022 , , , , , , , ,

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram