Deportes
Tiempo de lectura: 2 minutos

El jardí de na Salom

Per si algú encara ho dubtava, després de les darreres actuacions de la delegada del Gobierno a Balears, Maria Salom, ja no hi ha lloc a la incertesa. L'ombra de Rajoy i la cúpula popular és molt allargada. Tant, que travessa la Mediterrània i arriba a les nostres illes.

El PP de Madrid vol el control dels seus mateixos a la nostra comunitat. No els deixa créixer, experimentar i fins i tot, errar. El PP de Madrid no és un pare exemplar amb els seus fills balears. Un "bon pare", acompanya als seus hereus en el camí però els deixa caure, perquè de les errades és quan més s'aprèn... El pare PP de Madrid és autoritari i fins i tot dèspota. No confia en els sabers i coneixements dels seus fills que són els qui viuen sobre el terreny de les Illes Balears.

O és així, o la delegada del Gobierno s'ha tornat a ficar dins un jardí (per segona vegada en només quinze dies) que té mala ferida. Primer va ser allò de la carrera professional als empleats públics d'ajuntaments com el de Palma i altres tants governats pel PP (mateixa formació que milita la senyora Salom, per si algú anava despistat). I ara és la dèria de tornar a iniciar una lluita contra la llengua que es parla aquí...

Arribat aquest punt, necessit fer un incís: La llengua que es parla aquí, la poden vostès anomenar com vulguin: Català, mallorquí, balear, menorquí, son carrioner o felanitxer de Cas Concos. La nomenclatura, sincerament, m'és igual si tenim clar que tal com parlam és com ens entenem tots. I que aquesta llengua és NOSTRA. Forma part de la nostra idiosincràsia i la nostra identitat com a poble. Al marge sempre de les tendències polítiques de cada un. Basta ja de relacionar postures radicals (d'una banda i l'altra) amb parlar una cosa o una altra. I basta ja d'intentar separar al poble per mor de les llengües.

Torn ara al jardí de la senyora Salom. Aferrant-se a un contenciós del Gobierno contra la convocatòria d'ajudes a retolacions en català/mallorquí/balear/menorquí/ son carrioner/felanitxer de Cas Concos, torna a tenir mitja formació, de la seva, del Partit Popular, en contra. Idèntica situació que amb la carrera professional.

Discrepàncies populars internes. Bregues i fregades. Un extrem que transcendirà poc, i és que si una cosa té el PP és que sap rentar molt bé els pedaços bruts a ca seva. I en tot aquest enrenou la delegada del Gobierno, Maria Salom, executa les ordres de Gènova.
I és que el PP nacional no deixa avançar al d'aquí. Té por que les illes ens convertiguem en territori hostil com Catalunya, i per això volen aplicar les mateixes polítiques que allà. El "divide y vencerás" no sempre funciona, senyors del PP nacional. Confiïn més en els seus acòlits de les illes i no permetin a la delegada del Gobierno seguir fent el ridícul en determinades qüestions. I és que hi ha coses, molt males de defensar, encara que ho marqui l'argumentari de torn.

Actualizado: 14 de marzo de 2022 ,

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram