Deportes
Tiempo de lectura: 2 minutos

Alumnes del col·legi Can Bonet de Sant Antoni i del CEIP Santa Gertrudis han visitat la central d’Eivissa

 Alumnes de tercer curs d’ESO del Col·legi Can Bonet de Sant Antoni i de sisè curs d’Educació Primària del CEIP Santa Gertrudis han visitat la central d’Eivissa i han pogut reforçar els coneixements apressos a classe sobre el món de l’energia, la generació i distribució de l’electricitat.

Les visites a la Central han estat guiades per Saray Cuello Núñez, Tècnic Gestor de Laboratori i Medi Ambient de la central d’Eivissa, que ha començat les visites recordant les normes de seguretat de la Central i amb un vídeo explicatiu del funcionament de la central i el sistema elèctric a Eivissa i Formentera, i seguidament, s’ha fet una introducció dels temes teòrics que es desenvolupen en el recorregut posterior per la central.

Després d’aquesta primera part, es fa un recorregut partint de prop de l'Estació de Regulació i Mesura, que es des d’on arriba el gas natural i es fa l’itinerari cap a la zona de les turbines de gas TG2 i TG3. Després es continua cap a la sala de control de la Central IV per conèixer com es fa els seguiment i l’operació dels grups de generació, per passar després a la planta interior de la nau motors de la Central IV, on s'allotgen els motors MAN1, MAN2, BW8 i BW9. Finalment es continua el recorregut cap a la turbina de gas TG5 i la planta de tractament d’aigua.

Els temes que més han interessat són el tipus de combustible usat en la central, així com el seu impacte en el medi ambient, la gestió de la producció per part de l'operador del sistema i les diferències entre els consums d'electricitat entre els mesos d'estiu i d'hivern.

Endesa Educa: tot un món d’energia

Les activitats educatives de Fundació Endesa s’han agrupat en el programa didàctic Endesa Educa. Amb experiència avalada i contrastada com una de les activitats més demandades, el programa Play Energy, taller en el qual un educador es desplaça al centre docent amb el material necessari perquè els alumnes entrin en contacte amb el món de l’energia mitjançant experiments per reforçar els coneixements apressos a classe ha resultat un èxit en aquesta darrera edició. Les iniciatives de Play Energy ofereixen a les escoles nombroses eines per realitzar un viatge únic amb visió científica i al mateix temps amb esperit de joc.

Estudiants i professors tenen a la seva disposició, online i offline, tallers, materials educatius, lliçons i experiments sobre ciència i energia, curiositats del món i activitats per realitzar a classe. A la pàgina web www.endesaeduca.com es poden trobar tot tipus de recursos interactius relacionats amb l’energia. Des de jocs fins activitats online, així com tota l’oferta educativa pel curs següent. També cal destacar el blog actualitzat que constitueix un espai de reflexió sobre l’educació en energia, on la comunitat educativa pot trobar experiments i articles sobre educació en ciències o fites de la història de l’electricitat.

Actualizado: 14 de marzo de 2022 none

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram