Deportes
Tiempo de lectura: 2 minutos

Estudiantes contra la charla de Valtonyc en la UIB

,

El sindicato estudiantil Joves Estudiants de les Illes Balears (JEIB) han enviado una carta al rector de la UIB, Llorenç Huguet, exigiéndole que "tome medidas" para evitar que el acto que tiene previsto realizar el rapero Valtonyc en el campus junto al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) se realice.

"hay muchos estudiantes que consideramos que la condena a Valtonyc es excesiva, pero no debemos permitir que un condenado venga a la universidad" ha destacado la presidenta del JEIB, Marga Vicens, pues para ella implica "jugar con el buen nombre de nuestra universidad".

Sobre la carta -que puede leer más abajo- Vicens ha señalado que "de momento no tenemos respuesta pero si se ha autorizado el acto significa que están de acuerdo con este evento" y ha añadido que "Al raperdo Valtonyc muchos jóvenes le conocemos por sus delitos y no por sus canciones".

La carta firmada por la presidenta del JEIB, Marga Vicens, la pueden leer a continuación íntegramente:

Al Sr. Llorenç Huguet Rotger,

Rector de la Universitat de les Illes Balears

Jo, Margalida Vicens Alzamora, presidenta de l’associació Joves Estudiants de les Illes Balears (JEIB), em dirigeixo a vostè per informar-li que el proper dijous 6 d’abril es durà a terme al Campus de la UIB una Jornada per la Llibertat d’expressió en la que participarà el raper Valtònyc i per demanar-li que prengui mesures al respecte.

Cal recordar que no es tracta d’un acte qualsevol, sinó d’un acte d’un delinqüent condemnat per la Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i per injuries a la Corona.

A la convocatòria de l’acte que s’ha publicat a xarxes socials hi apareix el manifest que es llegirà a l’acte que comença de la següent manera: "Com a comunitat universitària considerem excessiva la condemna al raper Valtònyc a 3 anys i mig de presó per fer ús d'un dret tan essencial en democràcia com és la llibertat d'expressió.” Joves Estudiants de les Illes Balears no creu pertinent que la Comunitat Universitària es posicioni a favor de la causa Valtònic. Hi ha molta gent que forma part de la Comunitat Universitària que no es solidaritza amb aquesta causa. Si ho vol fer algun col·lectiu en concret que ho faci, però dins la Comunitat Universitaria hi han d’estar integrades totes les sensibilitats de la UIB.

Des de JEIB creiem que actes com aquest no es poden permetre dins una institució com és la Universitat de les Illes Balears. Per això li demanem que prengui les mesures adients perquè no es dugui a terme cap acte d’aquest tipus dins el Campus de La universitat i molt manco en nom de la Comunitat Universitària.

Cordials salutacions,

Margalida Vicens Alzamora

Actualizado: 3 de abril de 2017 , , , ,

Noticias relacionadas

Comentarios

No hay comentarios

Enviar un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este formulario recopila tu nombre, tu correo electrónico y el contenido para que podamos realizar un seguimiento de los comentarios dejados en la web. Para más información, revisa nuestra política de privacidad, donde encontrarás más información sobre dónde, cómo y por qué almacenamos tus datos.

magnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram